Tuesday, December 9, 2008

cuti-cuti Malaysia

Amat menyeronokkan percutian kali nie..haha...kali pertama aku menjejakkan kaki di bumi bawah bayu tersebut...perjalanan bermula seawal kul 0630 pagi hari jumaat tapi flight delay smp kul 0715 pagi(~~haih)..diserikan pula dengan pramugari2 AIRASIA yg cute2 (^-^)..perjalanan mengambil masa selama 2 jam 30 minit...

cantikkan pulau tu?

aku teruja tgk awan2 tersebut

sebaik saja sampai disana lebey kurang kul 0930pagi,perjalanan diteruskan ke Kundasang tempat utk menikmati pemandangan berlatarbelakangkan gunung Kinabalu...perjalanan ke sana memakan masa lebey kurang 2jam dari KK...sepanjang perjalanan,dapat lihat pemandangan yg amat menenangkan hati yg takkan dapat dijumpai di Kuala Lumpur...hijau,nyaman..aku dan family menetap di Celyn Resorts yg terletak atas puncak bukit..sangat nyaman,sejuk,beku dan yg paling best leh nmpk puncak Kinabalu...lepas check-in,kami menuju ke kolam air panas Poring...mandi manda menyegarkan apa yg patut =)


gambar kul 0630 pagi

Hari kedua,kami bertolak ke Kota Kinabalu..sebelum tu singgah di Kundasang War Memorial 



Lepas tu kami bergerak ke starting point mendaki Gunung Kinabalu..aku sebenarnya nak mendaki,tapi tak cukup masa dan tak cukup kelengkapan...hahaha..amik gambar,posing2 sket suda...patu kembali perjalanan ke KK....sampai d KK check-in hotel Promenade....aktiviti jalan2,rayau2 kat shoping kompleks bersebelahan dimulakan...hahaha...best2...awek2 sabah suma kiut2..lalalala...sampai malam aku merayau carik pengalaman...huhuuh...

Hari ketiga tade banyak aktiviti just shoping2 di Pasar Filipina utk membeli cenderamata...uh!rambang mata sey wa cakap sama lu.....awek2 hot,kraftangan unik,murah...beli sebenior utk kwn2..huhu...lepas tu kami ke UMS dan ke hypermarket sebelahnye 1Borneo..besar cam mid valley...hohoho....da penat jalan2,terus ke Tanjung Aru sebelom ke terminal 2...nyaman..best lepak kat pantai tu....tapi mase tak cukup...so lepak2 kejap je...lepas tu bertolak ke terminal 2 untuk berlepas pulang ke Kuala Lumpur....Sabah,akan ku jejakkan kaki kesana lagi...

p/s:sape nak cenderamata put your hand to the air and said HHHHHEEEEEEEYYYYYOOOOOOO!!!!!

sekian..

10 comments:

Jard The Great said...

salam kenal dari ku..

what?? pegi sabah yer?? hehe.. best kan? kan?

wan8 said...

hahaha...salam kenal juga...

yup,p sabah cuti2 Malaysia..best2

~e f f m i a ~ said...

ler gmbr kt war memorial tu ciput je??np xamik gmbr sign "jgn pijak ada tv"

wan8 said...

erk~~adakah?tak perasan..huhuh

nad said...

haa..mane ole2 aku??apsl ko x amek awan tuh bawak bagi kt aku ek?kekeke

wan8 said...

kene wat ape dlu?hahaha..sile bace ayat yg akhir2 tu..

HaNi said...

walaupun aku rasa ini memalukan tapi demi cenderahati..
put my hand in the air and saying heeyooo!! haha
hoyehoye

PeminatJutawanMalaysia said...

salam kenal mcm best jeg sabah teringin gak nk g sana

wan8 said...

salam kenal gak...

best wo g sabah...mari lah..haha

bEEdLE d' bARd said...

hai..salam..penah pg gak sabah..best2..rasa macam nak pergi lagi..terbayang2 je gunung kinabalu kat depan mata ni.hehe